Monday, March 12, 2012

Τα θαλάσσια θηλαστικά της Ελλάδας πρωταγωνιστούν στις εκπαιδευτικές προβολές του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης!


Από σήμερα, 12 Μαρτίου και για όλη την εβδομάδα, προβάλλεται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προβολών του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα, το ντοκιμαντέρ που προγράμματος «Θάλασσα» με τίτλο: «Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες». 

Οι εκπαιδευτικές προβολές για …μικρούς του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, χωρίζονται σε 3 θεματικές ενότητες: Οικολογία και Περιβάλλον, Πολιτιστική Κληρονομιά και Το παιδί και ο Κόσμος. Τα «Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες», είναι το μόνο ντοκιμαντέρ της θεματικής ενότητας «Οικολογία και Περιβάλλον». Οι εκπαιδευτικές προβολές απευθύνονται σε σχολεία και το κάθε σχολείο επιλέγει τι θέλουν να παρακολουθήσουν οι μαθητές του. 

Το ντοκιμαντέρ για τα σπάνια θαλάσσια θηλαστικά έχει επιλεχθεί από όλα τα σχολεία, δηλαδή θα το δουν 2.250 μαθητές!!! 

Μέσα στα 30 λεπτά διάρκειάς του, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εννέα θαλάσσια θηλαστικά που ….κατοικούν μόνιμα στις ελληνικές θάλασσες και τα πέντε περιστασιακά, να ενημερωθούν για τη σημασία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας από μας για την προστασία τους. 

Το ντοκιμαντέρ «Τα θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες» είναι μια παραγωγή της εταιρείας Top Cut Α.Ε. 

Υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε,  Προστάτεψε» που πραγματοποιούν η MΟm/Εταιρεία για τη Μελέτη και την Προστασία της Μεσογειακής φώκιας και το WWF Ελλάς, με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το αρχειακό υλικό προέρχεται από το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute, τα οποία είναι συνεργάτες του προγράμματος. 

Για περισσότερα: www.thalassa-project.gr 
Για τους μικρούς μας φίλους και εκπαιδευτικούς: www.thalassapedia.gr